torsdag 30. august 2012

bakt og sagt

Før mamma dro til universitetet.

Etter mamma hadde dratt til universitetet.



Vi koser oss! Vi har vært på besøk hos mamma student og spist lunsj. Vi hadde bakt fikenrundstykker og blandet ut hjemmelaget solbærsaft, som vi tok med. Hun ble kjempeglad!

Mmmm fikenrundstykker.


Rundstykkene er inspirert av Martin Johanssons (som man kan lese oppskriften på i hans bok Enklare Bröd). Men vi brukte solsikkekjerner på toppen, siden vi kun fikk tak i saltede gresskarkjerner. 

Man blander sammen deigen kvelden før, og slipper med det elting og stressing på morningen. Smart.

300g kaldt vann
3g fersk gjær
390g siktet speltmel
25g salt
en del tørkede fiken
en god dæsj gresskarkjerner
en god dæsj solsikkeskjerner

Bland sammen gjær og vann, rør inn resten av ingrediensene (unntatt solsikkekjernene). Når alt er godt blandet, dekk bakebollen med plast og la den stå i romtemperatur over natta. Morgenen etter setter man ovnen på 275gradercelsius, med bakestein midt i (funker sikkert uten, hvis man har i ei plate) og en plate nederst. Shizzle deigen ned på en melstrødd overflate, dra den ut til en firkant, brett i to. Pensle med vann og strø på solsikkekjerner. La deigen heve i 40 minutter. Del deigen i 10 stykker og legg på bakepapir og plasser i den GLOHEITE ovnen. Sleng inn et parfire isbiter på den nederste plata og skru ned tempen til 250gradercelsius. Vent (lek) i 15ishminutter - til de er gyllenbrune. N Y T


Film kommer senere i kveld ;)






4 kommentarer:

  1. Så hyggelig! Gleder meg til film :)

    SvarSlett
  2. Jeg gleder meg til at dere skal komme på besøk og bake fikenrundstykker!

    SvarSlett
  3. wææ, 3g gjær, så nøyaktig vekt har jeg ikke! og hvordan bruker dere opp gjæren før den går dårlig?

    SvarSlett
  4. Et hjørne av en sånn der kube fersk gjær. Vi rekker sjeldent det, men de er jo ikke så dyre da, sånner små 50grammere;OP)

    SvarSlett